Allergenen

Pindanoten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de bloem, het maïsmeel, de suiker (400 g), de gist, het bakpoeder, de kardemom en arachideolie in een kom en roer goed door. Voeg lauw water (125 ml) toe en blijf voortdurend roeren tot je een dik pannenkoekenbeslag bekomt. Roer een snuif zout erdoor. Dek af met plasticfolie en laat 30 min rusten op kamertemperatuur.

  2. Siroop:

    breng het water (250 ml) aan de kook in een steelpannetje, voeg de suiker (1 kl) toe en laat oplossen. Breng op smaak met oranjebloesemwater en citroensap.

  3. Schep het deeg in een spuitzak.

  4. Verwarm de frituurolie in een pot tot 170°C.

  5. Doop de schaar in de olie om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Knip de punt van de spuitzak en knip kleine stukjes deeg rechtstreeks in de olie. Ze blazen zich onmiddellijk op tot bolletjes. Laat in enkele min goudbruin bakken aan alle kanten.

  6. Schep de bolletjes eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van het deeg.

  7. Schik de oliebolletjes in een serveerschaal en overgiet royaal met de suikersiroop. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer warm.