Madeleintjes

Madeleintjes

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de vanillestok open en schraap het merg eruit.

  2. Smelt de boter, maar laat niet te warm worden. Laat afkoelen tot op lichaamstemperatuur.

  3. Klop de eieren met de honing, witte en bruine suiker en de vanille tot een luchtige massa.

  4. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg samen met het snuifje zout toe aan het luchtige eimengsel. Meng zorgvuldig.

  5. Giet de gesmolten boter straalsgewijs toe aan het deeg en meng.

  6. Voeg de citroenzeste toe. Laat het deeg 30 minuten rusten.

  7. Beboter de siliconen madeleinevormpjes met een borsteltje.

  8. Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte, zeker geen hete lucht).

  9. Doe het beslag in een spuitzak en vul de vormpjes voor .

  10. Zet in de oven en bak gedurende 7 tot 10 minuten .

  11. Haal de madeleintjes uit de vormen en laat afkoelen op een rooster.

  12. Tip: grote madeleintjes (zoals de onze) moeten 7 tot 10 minuten bakken, kleintjes ongeveer 5 minuten.