Makreelsalade met appel en ei PT30M 4 porties 1 rode ui 12 zwarte olijven 100 g rucola 1 koffielepel Boni Selection kappertjes 1 citroen (het sap) 1 Spar gerookte makreel Boni Selection Griekse olijfolie 2 zoete appelen 4 Spar eieren

Makreelsalade met appel en ei

ab82e9ffbaaa4e9ba3a276fec7d2d5fbf538a41a9dce1abad72338b534111812.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de eieren 7 minuten; zo is het eiwit gestold en het eigeel net niet. Laat schrikken onder koud water.

  2. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen.

  3. Was de appelen en snij ze in partjes, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes, besprenkel met citroensap.

  4. Snij de olijven doormidden.

  5. Leg de rucola 5 minuten in ijskoud water met enkele ijsblokjes. Zwier droog.

  6. Verwijder vel en graten van de makreel en trek de vis in stukjes.

  7. Pel de eieren en snij ze in 4.

  8. Verdeel de rucola over de borden, strooi de kappertjes en olijven erover en besprenkel met olijfolie.

  9. Schik de appelstukjes, makreel, eieren en uiringen erop. Breng op smaak met peper en zout.