Marokkaans ringgebak m'hancha

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Doe de amandelen, walnoten en suiker in een blender. Mix het geheel tot een zeer fijn mengsel. Doe in een kom en voeg het kaneelpoeder, 6 el gesmolten boter en het oranjebloesemwater eraan toe. Meng alles goed door elkaar tot een vaste massa.

 2. Laat de boter smelten en afkoelen.

 3. Maak van het mengsel drie bollen en rol deze tot staven van 30 cm lang en 3 cm dik.

 4. Neem een vel filodeeg van 30 op 30 cm en bestrijk met gesmolten boter. Herhaal dit met de overige vellen filodeeg. De filodeegvellen moeten elkaar half over half overlappen. Herhaal dit tot je een vel krijgt van 30 cm op 1 m. Je doet dit tot je 2 lagen hebt. Bestrijk met voldoende boter zodat deze vellen niet uitdrogen.

 5. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een pan. Hou apart.

 6. Verwarm de oven voor op 170°C.

 7. Plaats de staven van het amandelmengsel vooraan op het filodeeg. Rol deze samen met het filodeeg op. Bij elke halve draai bestrijk je dit met gesmolten boter. Rol op tot het einde. Strijk het uiteinde in met eidooier, om het dicht te kleven.

 8. Rol nu de 'filodeegslang' spiraalsgewijs op. Doe dit voorzichtig, zodat de slang niet breekt.

 9. Leg de filodeegspiraal in een taartvorm, bekleed met bakpapier. Borstel in met eigeel en bestrijk hier en daar nog wat met gesmolten boter.

 10. Bak 25 min goudkleurig in de voorverwarmde oven.

 11. Haal de m'hancha uit de oven en laat lichtjes afkoelen. Besprenkel met vloeibare honing en versier met geroosterde amandelschilfers.