Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Siroop

    Breng water aan de kook met de kaneelstok en suiker, laat inkoken tot siroopdikte en laat afkoelen.

  2. Hak de pistachenoten grof en zet opzij.

  3. Verwarm de oven voor op 200°C.

  4. Vulling

    Doe de bloemsuiker, bloem en amandelpoeder in een diepe kom en meng.

  5. Klop het ei los met vanille-extract, oranjebloesemwater en gesmolten boter, en giet bij het amandelmengsel. Kneed door elkaar en rol tot worsten.

  6. Smelt de boter.

  7. Leg een vel filodeeg horizontaal op het werkblad. Bestrijk er met een kwastje boter op en leg er een tweede vel filodeeg op. Bestrijk opnieuw met boter en leg er een derde vel op.

  8. Leg op 1 cm van de rand de worst van amandelspijs en rol strak op. Zet het laatste stukje filodeeg vast met wat losgeklopt ei en vouw/boetseer dan onmiddellijk tot een spiraal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de spiraal op. Bestrijk royaal met boter.

  9. Herhaal en kleef de rol verder aan het uiteinde van de spiraal om zo een grotere spiraal te bekomen.

  10. Werk deeg en vulling op tot een grote spiraal. Bak goudbruin en krokant in 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking

    Haal uit de oven, overgiet met de suikersiroop en bestrooi met de gehakte pistachenoten.