Allergenen

Eieren , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de bruine suiker samen met de kaneel en het water aan de kook in een sauspan. Laat 10 min inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.

  2. Meng bloem, gist, bakpoeder, bicarbonaat en zout in een grote kom. Maak een kuil in het midden en breek daarin het ei. Voeg olie en afgekoelde siroop toe en roer met een vork terwijl je telkens wat bloem meeneemt.

  3. Kneed, als alle bloem opgenomen is, verder met je handen. Bestrooi dan het werkblad met bloem en kneed het deeg verder. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan nog wat bloem toe.

  4. Maak een bol en druk plat tot een schijf. Verpak in plasticfolie en leg 30 min in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte op een licht met bloem bestoven werkblad.

  7. Druk varkentjes uit het uitgerolde deeg en schik ze op een met bakpapier beklede bak- plaat. Roer het ei los met 1 el water en borstel de varkentjes in.

  8. Bak de varkentjes in 15 min goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Laat afkoelen.