Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meringues

    Klop de eiwitten luchtig in de keukenrobot. Wanneer het schuim wit wordt, voeg je de suiker toe. Laat nog enkele min verder kloppen. Spatel 2 el bloemsuiker onder het eiwit.

  2. Doe in een spuitzak en spuit gelijke, hoge schijfjes eiwit-meringue op een vel bakpapier.

  3. Droog ze in een oven van 90°C gedurende 2 u. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Klop de room op met het merg van de vanillestok en de 8 el bloemsuiker (voeg toe naar eigen smaak).

  5. Spuit een dot room tussen 2 omgekeerde schijfjes meringue en zet 30 min in de diepvries.

  6. Haal uit de diepvries en besmeer de zijkanten van de merveilleux mooi glad met de slagroom.

  7. Draai de zijkantjes door de chocoladeschilfers of pralinénootjes,of een mengeling van beide.

  8. Werk de bovenkant af met slagroom en versier met een framboos.