Messabecha (hummus met witte bonen)

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 125 g witte gedroogde bonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 4 blaadjes salie
  • 1 rode chilipeper
  • 15 g tahini
  • ½ potje verse bladpeterselie
  • 45 ml Boni Selection extra vierge olijfolie
  • 15 ml limoensap
  • cayennepeper
  • 4 Spar pitabroodjes
  • 1 pakje falafels
Recept
  1. Giet de geweekte bonen af en spoel in een zeef onder koud water.
  2. Pel de look en ui. Snij de ui in 2. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de chilipeper.
  3. Breng de bonen aan de kook in 6 dl water met de salieblaadjes, chilipeper, look en ui. Laat ± 1 u koken tot de bonen botermals zijn.
  4. Snipper de platte peterselie fijn.
  5. Giet de bonen af, maar bewaar het kookvocht. Hou 2 el gegaarde bonen apart.
  6. Doe de rest van de bonen in een hakmolen met de platte peterselie, tahin en extra vierge olijfolie.
  7. Voeg 40 ml kookvocht toe en mix tot een fijne hummus.
  8. Kruid de hummus met cayennepeper en zout. Breng op smaak met limoensap.
  9. Werk af met de apart gehouden witte bonen en besprenkel met wat extra olijfolie.
  10. Serveer met gebakken falafels op gegrild pitabrood.
< naar recepten