Mexicaanse sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)

a9eb856757c5056dd2bbdc2b3c4d493995a8132cde7eda467ec5c4c4cd078c3c.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kippenbouillon

    Pel de ui en halveer. Rooster 4 ongepelde looktenen op een matig vuur zonder vetstof in een antikleefpan tot deze donkerbruin zien.

  2. Breng 2 l water aan de kook met de ui, ongepelde tenen look, kaneelstok, laurierblaadjes, kruidnagels, 1 el oregano en tijm. Voeg de kip en het bouillonblokjes toe en laat op een zacht vuur 45 min sudderen.

  3. Haal de kip uit de bouillon en trek in draden. Zeef de bouillon en bewaar voor de soep.

  4. Sopa de lima

    Pel de rode ui en snipper fijn. Pel 2 tenen look en pers fijn.

  5. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de groene paprika en snij het vruchtvlees in fijne stukjes. Verwijder de kroon uit de tomaten en snij in 4. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Verhit wat arachideolie in een kookpot. Bak de ui en look glazig. Roer de paprika, tomatenblokjes en 2 kl oregano erdoor. Roerbak 4 min en voeg de kip toe. Blus met de kippenbouillon en laat 10 min sudderen.

  7. Snij 2 limoenen in schijfjes.

  8. Halveer de wraps en snij in reepjes van 2 cm. Verhit rijkelijk arachideolie in een braadpan of wok en frituur de wrapreepjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  9. Kruid de soep met zout en zwarte peper en breng op smaak met limoensap.

  10. Verdeel de soep over de borden. Werk af met de gefrituurde wrapreepjes, limoenschijfjes en blaadjes peterselie.