Mini chocoladetaartjes met aardbei en framboos

Mini chocoladetaartjes met aardbei en framboos

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Deeg

  Doe het cacaopoeder met de poedersuiker, bloem, malse boter en eidooier in de keukenrobot. Zet de keukenrobot aan met de K-klopper en laat mengen tot je een deegbal bekomt.

 2. Verdeel het deeg in 12 delen en druk het deeg gelijkmatig in de bakringen. Zorg ervoor dat de vormpjes overal gelijk gevuld zijn. Zet op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork in de bodem en rand van de taartjes.

 3. Zet 30 min de koelkast.

 4. Verwarm de oven voor op 180°C.

 5. Bak de taartjes 8 à 10 min of tot de korst hard is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens de ringen weg te halen.

 6. Witte chocolademousse

  Week het gelatineblaadje in een ruime hoeveelheid koud water.

 7. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de microgolf.

 8. Verwarm 50 ml room in een klein pannetje. Voeg, zodra de room licht begint te roken, het uitgeknepen gelatineblaadje toe. Giet de verwarmde room bij de gesmolten chocolade en roer tot een gladde massa.

 9. Meng het vanillemerg en voeg het citroensap toe aan de Griekse yoghurt en spatel tot het volledig gemengd is. Giet het chocolademengsel in 2 à 3 keer bij de Griekse yoghurt en meng langzaam.

 10. Klop de resterende room tot slagroom.

 11. Meng het yoghurtchocolademengsel in 3 delen tot aan de slagroom en spatel onder elkaar. Zet in de koelkast en laat kort opstijven.

 12. Verdeel de chocolademousse over de gebakken taartjes. Werk sommige af met frambozen en anderen met aardbeien die je in 2 snijdt.

 13. Strooi er wat poedersuiker over.