Mititei met shopska salade PT1H 4 porties 1 kg gemengd gehakt 150 ml rundfond 50 ml pilsbier 3 teentjes knoflook 1 koffielepel bicarbonaat 1 kl tijm snuifje gemalen nootmuskaat 1 kl komijn 1 koffielepel korianderbolletjes 1 koffielepel cayennepeper Boni mosterd 350 g Toma D’or tomaten 200 g minikomkommers 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 1 rode ui bosje platte peterselie 3 el Boni zonnebloemolie 2 el rode wijnazijn 120 g feta 1 rode ui

Mititei met shopska salade

bbb809022e2752ba1c70435b9c393fb85ac0a1661b0257629b501d0d47673e11.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en pers de look. Doe samen met het gehakt in een kom en kneed flink door elkaar.

  2. Giet de fond en pils in een beker en meng er natriumbicarbonaat, tijm, nootmuskaat, cayennepeper, koriander en komijn door. Roer flink en giet bij het vlees.

  3. Kneed het geheel goed door elkaar tot een plakkerige pasta. Dek af en laat 12 u rusten in de koelkast.

  4. Rol worstjes (rolletjes van ± 7 cm) van het gemarineerde gehakt (= mititei of mici) en leg nog 2 à 4 u in de koelkast.

  5. Salade

    Snij de tomaatjes in kwartjes en komkommer in blokjes.

  6. Pel de ui en snipper fijn. Snij de peterselie fijn.

  7. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

  8. Klop in een slakom de zonnebloemolie los met de azijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout en schep de groenten erdoor.

  9. Verkruimel de feta erover.

  10. Bak de worstjes goudbruin op de BBQ op een matige hete grill dicht bij het vuur en draai ze regelmatig om.

  11. Serveer onmiddellijk met wat mosterd en de salade.