Mititei met shopska salade

Mititei met shopska salade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en pers de look. Doe samen met het gehakt in een kom en kneed flink door elkaar.

  2. Giet de fond en pils in een beker en meng er natriumbicarbonaat, tijm, nootmuskaat, cayennepeper, koriander en komijn door. Roer flink en giet bij het vlees.

  3. Kneed het geheel goed door elkaar tot een plakkerige pasta. Dek af en laat 12 u rusten in de koelkast.

  4. Rol worstjes (rolletjes van ± 7 cm) van het gemarineerde gehakt (= mititei of mici) en leg nog 2 à 4 u in de koelkast.

  5. Salade

    Snij de tomaatjes in kwartjes en komkommer in blokjes.

  6. Pel de ui en snipper fijn. Snij de peterselie fijn.

  7. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukjes.

  8. Klop in een slakom de zonnebloemolie los met de azijn. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout en schep de groenten erdoor.

  9. Verkruimel de feta erover.

  10. Bak de worstjes goudbruin op de BBQ op een matige hete grill dicht bij het vuur en draai ze regelmatig om.

  11. Serveer onmiddellijk met wat mosterd en de salade.