Monkey bread

Pain de singe
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de melk tot lauwwarm. Doe de melk, gist en suiker in de keukenrobot en laat 5 min rusten. Voeg de eieren, boter, zout en bloem toe en laat 2 min draaien op lage snelheid. Voeg dan de rest van de bloem toe en kneed 5 min op lage snelheid.
-
Doe het deeg in een ingevette kom. Als het deeg te veel plakt, gebruik dan wat bloem. Dek af met plasticfolie en laat 1,5 tot 2 u rijzen op een warme, vochtige plek (of tot het deeg in grootte verdubbeld is).
-
Vet de tulbandvorm in en bestrooi met een dun laagje bloem. Smelt boter. Meng de suiker met het kaneelpoeder.
-
Verdeel het deeg in ± 40 delen en rol er balletjes van. Gebruik steeds wat bloem als het deeg te plakkerig is.
-
Dip elk balletje eerst in de gesmolten boter en rol vervolgens door de kaneelsuiker.
-
Stapel de balletjes in de tulbandvorm tot de vorm vol is.
-
Dek af en laat ± 30 min rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Zet het monkey bread in de oven en bak 30 à 35 min.
-
Haal het brood uit de oven en laat 15 tot 30 min afkoelen in de vorm. Draai om op een taartrooster.
-
Meng de bloemsuiker met de melk tot een dun glazuur en giet uit over het monkey bread. Snij er plakjes van of scheur de balletjes eraf.