Gingerbreadmannetjes

6Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 200 g Boni Selection vloeibare honing
  • 130 g bruine suiker
  • 90 g Spar boter
  • 370 g patisseriebloem
  • 1 kl bicarbonaat
  • 1 kl gemalen gemberpoeder
  • 1 kl kaneel
  • 1 kl speculaaskruiden
  • snuifje zout
Recept
  1. Laat de honing met de kruiden, suiker en boter smelten in een pan.
  2. Voeg de bloem en het natriumcarbonaat toe.
  3. Meng tot een deegbal.
  4. Wikkel de deegbal in plasticfolie, druk plat en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm. Bestrooi het werkoppervlak eventueel met wat bloem.
  7. Steek vormpjes uit het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Maak eventueel een gaatje in het deeg om het koekje te kunnen ophangen.
  8. Bak 10 à 12 min in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
< naar recepten