Chicken honey pops met blauwe kaasdip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Blauwe kaasdip

    Verkruimel de blauwschimmelkaas in de karnemelk en klop zo goed mogelijk los, tot bijna alle brokjes weg zijn. Meng de zure room en mayonaise eronder. Kruid met peper en zout. Snipper de bieslook fijn en meng onder de dip. Zet koel tot gebruik.

  2. Snij de kippenvleugels in 2 en verwijder het bovenste stuk, zodat de knokel vrijkomt. Schraap indien nodig proper met een aardappelmesje. Kruid de drumsticks met cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Draai rond elk kippenkluifje een sneetje gerookt ontbijtspek en prik dat eventueel vast met een tandenstoker.

  3. Draai de botjes in wat aluminiumfolie zodat ze niet verbranden en gril de kippenkluifjes gedurende ± 20 min op een matig warme BBQ. Draai regelmatig.

  4. Meng de sweet chilisaus met de honing.

  5. Besmeer de kippenkluifjes rijkelijk met het honing-chilimengsel en gril nog ± 10 min verder. Zorg ervoor dat de BBQ niet te heet staat of leg ze meer aan de zijkant van het BBQ-rooster.