Moros y cristianos

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kook de rijst gaar in de kippenbouillon. Kijk op de verpakking voor de juiste hoeveelheid rijst en bouillon (normaal voor losse rijst: 1 kop rijst, 2 koppen vloeistof).
-
Verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de paprikastukjes, ui en looksnippers zacht.
-
Voeg het tomatenconcentraat, het laurierblaadje, de oregano, de azijn en de bonen toe. Breng aan de kook en voeg indien nodig wat water toe.
-
Laat 5 minuten doorwarmen. Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Schik op de ene helft van het bord de witte rijst en op de andere helft de bonen.
-
Serveer met gebakken varkensreepjes en een salade met avocado en rode ui, op smaak gebracht met olie en azijn.