Mosselen met witbier

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 6 kg Spar mosselen
  • 2 flesjes witbier
  • 2 uien
  • 4 takjes selder
  • 150 g Boni Selection mayonaise
  • 50 g Spar boter
Recept
  1. Spoel de mosselen grondig.
  2. Spoel de selder. Pel de ui. Snij selder en ui fijn.
  3. Stoof de ui- en selderstukjes aan in de boter. Bevochtig met het witbier. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
  4. Voeg de mosselen toe. Kruid met peper en zout. Schud op.
  5. Laat 8 à 10 min op hevig vuur onder deksel garen. Schud tussendoor op.
  6. De mosselen zijn gaar als ze open gaan.
  7. Meng wat kookvocht met de mayonaise tot een smeuïg sausje.
< naar recepten