Snelle mosselen op oosterse wijze met witbier

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 6 kg Spar Zeeuwse mosselen
  • 100 g Spar boter
  • 2 blikjes Hoegaarden witbier
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 staafjes selder
  • 4 stengels citroengras
  • 2 venkels
  • 1 grote ui
  • 5 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • verse korianderblaadjes
  • 1 bruin stokbrood
Recept

1. Spoel de mosselen en verwijder de kapotte schelpen. Reinig de venkels en selder. Pel de ui. Snij de venkels, selder en ui in fijne plakken.
2. Pel de teentjes look. Schil de verse gember. Snipper de geschilde gember, look en citroengras fijn.
3. Stoof alle groenten en kruiden aan in wat gesmolten boter op een hevig vuur. Voeg na 5 minuten het bier en de kokosmelk toe. Laat 5 minuten doorkoken. Kruid met peper en zout.
4. Voeg de mosselen toe en roer alles eens goed door elkaar. Zet het deksel erop en schud na enkele minuten op. Na ± 8 minuten zijn de mosselen gaar.
5. Pluk de korianderblaadjes en voeg toe aan de mosselen. Schud alles nog eens op en serveer onmiddellijk.

< naar recepten