Oaxacan tlayuda (gevulde tortilla met bonenpuree)

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bonenpuree: Pel en snipper de ui en de look. Hak de jalapeños fijn.
-
Smelt de smout of geklaarde boter in een pot en fruit de ui op een laag vuur tot de snippers zacht zijn. Voeg de look, fijngehakte jalapeños en oregano toe.
-
Open de blikken met bonen, giet het vocht af en voeg de bonen bij de uien. Overgiet met bouillon en laat 2 min koken.
-
Stamp de bonen fijn met een pureestamper. Zet het vuur lager en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, limoensap, peper en zout. Hou warm.
-
Druk de merguez uit het velletje en bak rul in een droge koekenpan.
-
Snij de rode en witte kool in fijne reepjes. Snij de tomaten en het vruchtvlees van de avocado in plakken. Snij de limoen in partjes.
-
Verwarm de ovengrill en gril de tortilla’s kort aan één kant.
-
Beleg de niet gegrilde kant met bonenpuree en mozzarella en zet onder de grill tot de kaas gaat smelten en de randen knapperig kleuren.
-
Top ½ van de tortilla af met chorizo, kool, tomaat, avocado en kaas en vouw dicht. Zet nog 2 à 3 min onder de grill en serveer met koriander en partjes limoen.