Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bonenpuree: Pel en snipper de ui en de look. Hak de jalapeños fijn.

  2. Smelt de smout of geklaarde boter in een pot en fruit de ui op een laag vuur tot de snippers zacht zijn. Voeg de look, fijngehakte jalapeños en oregano toe.

  3. Open de blikken met bonen, giet het vocht af en voeg de bonen bij de uien. Overgiet met bouillon en laat 2 min koken.

  4. Stamp de bonen fijn met een pureestamper. Zet het vuur lager en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, limoensap, peper en zout. Hou warm.

  5. Druk de merguez uit het velletje en bak rul in een droge koekenpan.

  6. Snij de rode en witte kool in fijne reepjes. Snij de tomaten en het vruchtvlees van de avocado in plakken. Snij de limoen in partjes.

  7. Verwarm de ovengrill en gril de tortilla’s kort aan één kant.

  8. Beleg de niet gegrilde kant met bonenpuree en mozzarella en zet onder de grill tot de kaas gaat smelten en de randen knapperig kleuren.

  9. Top ½ van de tortilla af met chorizo, kool, tomaat, avocado en kaas en vouw dicht. Zet nog 2 à 3 min onder de grill en serveer met koriander en partjes limoen.