Opgevulde groene kool met gehakt, veenbessen en noten

Opgevulde groene kool met gehakt, veenbessen en noten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal 8 mooie bladeren van de savooikool en blancheer ze in gezouten kokend water.

  2. Leg de koolbladeren onmiddellijk na het blancheren in ijskoud water. Zo blijven ze mooi groen.

  3. Laat de bladeren uitlekken en dep ze droog met een propere keukenhanddoek of keukenpapier. Hou apart.

  4. Snij 200 g rauwe kool fijn.

  5. Pel de ui en het teentje look. Versnipper de ui en look en bak samen met het gehakt en de fijngesneden kool gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Hak de noten en salie fijn en voeg bij het gebakken gehakt. Bak kort mee en laat afkoelen.

  7. Meng de gedroogde veenbessen onder het gebakken gehakt en de kool.

  8. Vul de savooibladeren op met dit mengsel.

  9. Maak mooie pakjes van de savooibladeren.

  10. Besprenkel de ovenschotel met olijfolie en leg de opgevulde koolpakjes erin. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.

  11. Bak af op 180°C gedurende 15 min.

  12. Tip: doe ¼ el bicarbonaat in het kokend water, zo blijven de koolbladeren mooi groen, en snij eventueel de grote nerven eruit alvorens op te rollen.