Ovenschotel met lamsbout, in pastis gemarineerde tomaatjes en krielaardappelen PT1H 4 porties 450 g kerstomaatjes 1 kg Boni bio krielaardappelen 600 g lamsbout ontbeend 2 teentjes knoflook verse dragon Boni Selection Griekse olijfolie pastis gedroogde oregano zeezout

Ovenschotel met lamsbout, in pastis gemarineerde tomaatjes en krielaardappelen

8ce9f3e80507e8cf678a263ea382cb84d758d0794e71bae112b18964f91e3b4d.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Pel de teentjes look en snipper fijn.

  3. Snij de tapastomaatjes in Schep de fijngesnipperde look erdoor. Versnipper er enkele blaadjes dragon over. Besprenkel met pastis en olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat rusten.

  4. Boen de aardappelen grondig schoon. Snij grote exemplaren in grove stukken en schik in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet 20 à 30 min in de voorverwarmde oven.

  5. Giet de gemarineerde tomaatjes over de aardappelen en laat nog 15 à 20 min verder garen in de oven.

  6. Snij het lamsvlees in sneden. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper, zout en oregano.

  7. Verwarm de grillpan. Bak het lamsvlees goudbruin aan beide zijden.

  8. Serveer onmiddellijk.