Lamscarré met krielaardappelen, wortelen en mange-touts
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en uien. Snij de uien fijn.
-
Smelt een klontje boter in de pan en bak het vlees aan alle kanten aan.
-
Haal uit de pan en snij tussen de beentjes tot aan het vlees. Steek tussen de beentjes klontjes boter, look en rozemarijntakjes. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschotel. Verdeel de uien erover en errond.
-
Was de krielaardappelen en snij in 2. Doe in een ovenschotel. Meng met wat olijfolie en kruid met peper, zout en takjes rozemarijn.
-
Steek de ovenschotel met de aardappelen en de schotel met het vlees in de voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min bakken tot het lamsvlees rosé gebakken is.
-
Schil de wortelen, laat 1 cm loof eraan en snij de wortelen in de lengte in 2. Stoom de wortelen gaar.
-
Spoel de mange-touts en kook 5 tot 7 min in gezouten kokend water tot ze krokant zijn. Giet het water af en laat uitlekken.
-
Haal het vlees uit de oven en laat enkele min op een plank rusten alvorens te snijden.
-
Snij het vlees in koteletjes.
-
Serveer het vlees met de krielaardappelen, gestoomde wortelen en mange-touts.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders