Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Pel de look en uien. Snij de uien fijn.

  3. 021b2929d4df8c7b3461a3e5aed50251a2294eabd27f8a5dea5f2528f27a2c5e.jpg 5a8a7ac9ce2e320b68d8a9bd4aebb20761f0100685a58947747ab4e6f9c78787.jpg 58e28e49934e9a2ea4ab59d58bedd06cc72e8421f1de1026aa30f76b230461f3.jpg

    Smelt een klontje boter in de pan en bak het vlees aan alle kanten aan.

  4. 6932a30105494d2a9954543fa18a18c35b8623ffbed147f9fcdc465fd4e23b3f.jpg f3be070cfb252fc07c1af5be89a09f276dee079a96c6743fab887bbe14267f88.jpg 03c3961e877d700eb19c9cfacdb77dc27d157ce3b715996e2e464978c3311160.jpg 5ca1e5fa6e2456aa8ad1f468935ee6501a2a2a39039a8eef558d9274e4d75247.jpg

    Haal uit de pan en snij tussen de beentjes tot aan het vlees. Steek tussen de beentjes klontjes boter, look en rozemarijntakjes. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschotel. Verdeel de uien erover en errond.

  5. 017ed22a43f5009bcb9f14a7b745a5d8a9d2a4a876bdf946386c45da5b35e228.jpg c383cb08529f650d8d7380bdc7b2fc8e0054edb39c129a3466719cc0008900f4.jpg c86d9bfc37a20a2801e2a0c6e04fc36cb3036867c2e0141b68ae0eb5a30167cc.jpg c32895bf8ae24fff5d327017ec2b5143a18fd81a431e0fb8dc1d2f55e0276620.jpg c8c8e2ac61214e1d79707d0c6620ee197b1d1ca2a8dd17a89b5e1faf12807703.jpg 0819dda26d2eaa6bfcf3a0fa918d29c140a28c9d3275f24f4de76ae3b5d5f7e4.jpg

    Was de krielaardappelen en snij in 2. Doe in een ovenschotel. Meng met wat olijfolie en kruid met peper, zout en takjes rozemarijn.

  6. Steek de ovenschotel met de aardappelen en de schotel met het vlees in de voorverwarmde oven en laat 20 à 25 min bakken tot het lamsvlees rosé gebakken is.

  7. f36e9a2b70d685cbe7c7898467d5c8edad797ddd48dc62bc778f0376e2646f1b.jpg 11e84c6040933f0643c6f3654fbd9cdbfa0f929cc2400c70ed5d5b99dc6afb20.jpg 332ae15aa730b07805dcd2944f175a4e33d9d2d4afb2ecf82a8d5a53f2848430.jpg

    Schil de wortelen, laat 1 cm loof eraan en snij de wortelen in de lengte in 2. Stoom de wortelen gaar.

  8. aecf3bd1bccc060e27f236221fe829d467b3c9edff86b395221462b10019a472.jpg 7171e201bb19310a9b43a62608ea79aabc71e4113241d03ca6e7b5bbd7692c1f.jpg

    Spoel de mange-touts en kook 5 tot 7 min in gezouten kokend water tot ze krokant zijn. Giet het water af en laat uitlekken.

  9. Haal het vlees uit de oven en laat enkele min op een plank rusten alvorens te snijden.

  10. 95a27a8e0f615fec5d0b7e76198699202f6522cf9494e708532e6aa3313c9d3f.jpg 0ad913ef64d3429a6856804c475d42502e46ca83225343aec2fb26f6f8c221f4.jpg dbf0b2092fce11695b3bdfe4e8453de3fdda1a8a24873dc5b6ff15ad058be9bf.jpg

    Snij het vlees in koteletjes.

  11. 5e8090a7ad271dcf75e9fbe39c89fed87d39ef2d21c3cf79aaa460d08cfcecb0.jpg 00f981f1583bf237f0c1c58f54799dc70de5fa80f0c4458c85c5c167edd972d1.jpg d9b9be94a589631bcb8dfffeab8e558984bc61459ec723e6ee55075142210bdc.jpg 2d53952a0f00e19313e063c1e9c1914b217f954aff2e8dcf4218167d654cffd9.jpg

    Serveer het vlees met de krielaardappelen, gestoomde wortelen en mange-touts.