Ovenschotel met wortelschijfjes, spinaziepuree, kabeljauwfilet en roomsaus

c738acb8c954057090123c1b3705644abe6aeb698917b99127c1c26e245202a4.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de puree en de spinazie ontdooien en meng samen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Laat de vis 15 min ontdooien in een pot met koud water.

  3. Stoof de wortelschijfjes in 2 el olijfolie en 1 el water met het deksel op de pan. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.

  4. Doe 2 el boter en de room in een pan en laat al kokend indikken. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de wortelen in een ovenschotel.

  6. Leg op de wortelen de spinaziepuree.

  7. Schik de vis op de puree.

  8. Giet de roomsaus over de vis.

  9. Laat ± 15 à 20 min garen en gratineren in de oven op 190°C.