Ovenschotel met wortelschijfjes, spinaziepuree, kabeljauwfilet en roomsaus

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g Boni Selection kabeljauwfilet diepvries
  • 200 g Boni Selection wortelschijfjes diepvries
  • 200 g Boni Selection puree diepvries
  • 100 g Boni Selection spinazie diepvries
  • 300 ml Boni Selection culinaire room
  • Spar boter
  • nootmuskaat
  • Boni Selection olijfolie
  • takje tijm
  • laurierblad
Recept

1. Laat de puree en de spinazie ontdooien en meng samen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Laat de vis 15 min ontdooien in een pot met koud water.
3. Stoof de wortelschijfjes in 2 el olijfolie en 1 el water met het deksel op de pan. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
4. Doe 2 el boter en de room in een pan en laat al kokend indikken. Kruid met peper en zout.
5. Doe de wortelen in een ovenschotel.
6. Leg op de wortelen de spinaziepuree.
7. Schik de vis op de puree.
8. Giet de roomsaus over de vis.
9. Laat ± 15 à 20 min garen en gratineren in de oven op 190°C.

< naar recepten