Ovenschotel met kabeljauw en spinaziepuree

2Vis30minPrint
Ingrediënten
  • 300 g Spar kabeljauwfilet
  • Spar boter
  • ½ sneetje brood
  • 2 el Spar gemengde noten en zaden
  • 2 el rucola
  • 2 el verse dille
  • 1 el peterselie
  • 2 el bieslook
  • 1 lente-ui
  • 200 g Spar aardappelpuree (koeling)
  • 200 g Boni Selection diepvriesspinazie
  • nootmuskaat
Recept
  1. Doe 2 el koude boter met het brood, de rucola, de dille, de peterselie, de noten en de zaden in een miniblender en mix tot een kruimelig deeg.
  2. Besprenkel een ovenschotel met wat olijfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Leg de kabeljauwfilets in de ovenschotel. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel het deeg over de kabeljauw en strijk goed glad.
  6. Bak de vis ± 15 min in de voorverwarmde oven, tot de kabeljauw gaar is en de korst goudbruin.
  7. Snij de bieslook en lente-ui fijn.
  8. Meng samen met de spinazie en een klontje boter onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en warm op.
< naar recepten