Zalmvenkel ovenschotel

Zalmvenkel ovenschotel

Allergenen

Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 1 venkel en de sjalot fijn en stoof aan in wat boter. Kruid met peper en zout.

  2. Blus met wijn en azijn. Laat de alcohol 5 min uitkoken.

  3. Voeg het water, de room en het bouillonblokje toe.

  4. Laat op een zacht vuur 20 min pruttelen tot de venkel gaar is.

  5. Mix fijn tot een dikke saus.

  6. Snij, terwijl de saus aan het pruttelen is, de andere venkel in dikken schijven.

  7. Bak de venkelschijven gaar in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de saus over een ovenschotel en leg de gebakken venkel erop.

  9. Leg de zalm op de venkel en bestrijk de vis met de zoete aardappeldip. Kruid met peper en zout.

  10. Bak in de oven op 180°C tot de vis gaar is en de saus aan het pruttelen is.

  11. Werk af met waterkers en serveer met gekookte aardappelen.