Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Boterroom
Ingrediënten: 60.0 g Spar boter 150.0 g bloemsuiker 50.0 g Boni margarine 40.0 g pralinépasta
Meng de malse boter met de malse margarine, de bloemsuiker en de pralinépasta in de keukenrobot. Laat kloppen.
-
Ingrediënten: 20.0 g Boni melk
Warm de melk op en giet in een fijn straaltje bij de boter.
-
Laat opkloppen tot het verdubbeld is in volume.
-
Bewaar op kamertemperatuur, niet in de koelkast.
-
Soezenbeslag
Ingrediënten: 75.0 g Spar boter 150.0 g water snuifjes zout
Zet de boter en het water samen met het zout op het vuur en kook op.
-
Ingrediënten: 100.0 g Boni bloem
Voeg naast het vuur de gezeefde bloem toe en roer mooi droog op een zeer zacht vuur, tot je een glad beslag bekomt.
-
Ingrediënten: 150.0 g Spar eieren
Giet in de kom van de keukenrobot en meng de eieren er 1 na 1 door. Check het deeg: het deeg moet in een punt van de lepel vallen.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Ingrediënten: Spar amandelschilfers
Spuit 2 cirkels van ± 16 cm Ø op een bakpapier en bestrooi rijkelijk met amandelschilfers.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 min zonder de oven te openen.
-
Open de oven pas na 30 min om het vocht te laten ontsnappen.
-
Laat daarna nog 5 à 10 min bakken, open de oven wel even om het extra vocht te laten ontsnappen.
-
Haal uit de oven en laat de cirkels afkoelen. Snij in de breedte in 2.
-
Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de boterroom en spuit de onderste ring vol. Zet de bovenste ring erop en bestrooi met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven