Paris-Brest

Kookgerei
Spuitzak (1)
Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Boterroom
-
Meng de malse boter met de malse margarine, de bloemsuiker en de pralinépasta in de keukenrobot. Laat kloppen.
-
Warm de melk op en giet in een fijn straaltje bij de boter.
-
Laat opkloppen tot het verdubbeld is in volume.
-
Bewaar op kamertemperatuur, niet in de koelkast.
-
Soezenbeslag
-
Zet de boter en het water samen met het zout op het vuur en kook op.
-
Voeg naast het vuur de gezeefde bloem toe en roer mooi droog op een zeer zacht vuur, tot je een glad beslag bekomt.
-
Giet in de kom van de keukenrobot en meng de eieren er 1 na 1 door. Check het deeg: het deeg moet in een punt van de lepel vallen.
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Spuit 2 cirkels van ± 16 cm Ø op een bakpapier en bestrooi rijkelijk met amandelschilfers.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 min zonder de oven te openen.
-
Open de oven pas na 30 min om het vocht te laten ontsnappen.
-
Laat daarna nog 5 à 10 min bakken, open de oven wel even om het extra vocht te laten ontsnappen.
-
Haal uit de oven en laat de cirkels afkoelen. Snij in de breedte in 2.
-
Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de boterroom en spuit de onderste ring vol. Zet de bovenste ring erop en bestrooi met bloemsuiker.