Paris-Brest

c93d9ab0fa0452ad510b8f21dac04b888a40e9c557a2903fe1d2d02c7580209d.jpg

Kookgerei

Spuitzak (1)

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Boterroom

    Ingrediënten: 60.0 g Spar boter 150.0 g bloemsuiker 50.0 g Boni margarine 40.0 g pralinépasta

    Meng de malse boter met de malse margarine, de bloemsuiker en de pralinépasta in de keukenrobot. Laat kloppen.

  2. Ingrediënten: 20.0 g Boni melk

    Warm de melk op en giet in een fijn straaltje bij de boter.

  3. Laat opkloppen tot het verdubbeld is in volume.

  4. Bewaar op kamertemperatuur, niet in de koelkast.

  5. Soezenbeslag

    Ingrediënten: 75.0 g Spar boter 150.0 g water snuifjes zout

    Zet de boter en het water samen met het zout op het vuur en kook op.

  6. Ingrediënten: 100.0 g Boni bloem

    Voeg naast het vuur de gezeefde bloem toe en roer mooi droog op een zeer zacht vuur, tot je een glad beslag bekomt.

  7. Ingrediënten: 150.0 g Spar eieren

    Giet in de kom van de keukenrobot en meng de eieren er 1 na 1 door. Check het deeg: het deeg moet in een punt van de lepel vallen.

  8. Verwarm de oven voor op 175°C.

  9. Ingrediënten: Spar amandelschilfers

    Spuit 2 cirkels van ± 16 cm Ø op een bakpapier en bestrooi rijkelijk met amandelschilfers.

  10. Zet in de voorverwarmde oven en bak 30 min zonder de oven te openen.

  11. Open de oven pas na 30 min om het vocht te laten ontsnappen.

  12. Laat daarna nog 5 à 10 min bakken, open de oven wel even om het extra vocht te laten ontsnappen.

  13. Haal uit de oven en laat de cirkels afkoelen. Snij in de breedte in 2.

  14. Vul een spuitzak met gekartelde spuitmond met de boterroom en spuit de onderste ring vol. Zet de bovenste ring erop en bestrooi met bloemsuiker.