Pastinaakaardpeersoep

Pastinaakaardpeersoep

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij 1 pastinaak in kleine blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak in de oven op 190°C krokant en gaar in ± 15 min.

  2. Snij 1 aardpeer in julienne en zet in de koelkast.

  3. Pel de ui en schil de aardappel. Snij de overige pastinaak en aardpeer, de ui en aardappel in kleine stukken en stoof 5 min aan in de boter. Kruid met peper en zout.

  4. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat 20 à 25 min koken tot de groenten gaar zijn.

  5. Voeg de room toe en laat even opkoken. Mix de soep.

  6. Bak de notenmengeling kort aan in wat olijfolie en laat afkoelen.

  7. Werk de soep af met de gebakken pastinaak, de rauwe aardpeer en de geroosterde noten.