Pepersteak met tuinkerspuree en gegrilde kropsla

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Maak een gewone aardappelpuree. Hou apart.
-
Spoel de kropsla in zijn geheel in koud water. Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Verwijder de lelijke bladeren van de sla en snij de sla in 4 gelijke delen doormidden. Zorg ervoor dat de harde kern van de stam er nog aan vast hangt. De slabladeren mogen niet loskomen. Blancheer de 8 delen kropsla in het kokend water gedurende 1 minuut. Haal uit het water en laat afkoelen op ijswater. Laat vervolgens deze minikropsla uitlekken op een handdoek. Rol de kropjes op tot een mooi pakje, druk wat aan.
-
Snij de tuinkers af, spoel en zwier droog. Meng 3 bakjes tuinkers onder de warme puree.
-
Bak de rundsteaks met peper in hete boter tot de gewenste gaarheid.
-
Gril de pakjes kropsla op een hete grilpan aan beide zijden tot ze mooi warm zijn. Kruid met peper en zout.
-
Serveer een mooie toef puree op het bord. Schik de pepersteak en de gegrilde kropsla erbij. Versier de puree met wat tuinkersplukjes. Geef de braadjus in een apart kommetje erbij.