Porchetta met salsa verde en pittige venkel

Porchetta met salsa verde en pittige venkel

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de wortelen en snij ze in staafjes van 1 cm dik.

  3. Snij de stelen en de voet van de venkel, snij verticaal doormidden en vervolgens in reepjes van 1 cm dik.

  4. Schep ze in een ovenschaal. Meng het sap en de zeste van de sinaasappel met olijfolie, harissa en wat fleur de sel in een kommetje en giet over de groenten. Schep goed door elkaar zodat alles bedekt is en gaar 40 min in de oven. Schep halverwege eens om.

  5. Salsa verde:

    pel de look. Pluk de blaadjes van de basilicum en peterselie en doe met de rest van de salsa-ingrediënten in het hakmolentje. Mix fijn en kruid met peper en zout.

  6. Bak het vlees gaar in olijfolie en serveer met de salsa en groenten. Werk af met basilicumblaadjes.