Tomahawk met salsa verde en frietjes

Tomahawk met salsa verde en frietjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de blaadjes van de rozemarijn fijn. Meng met het grof zout. Leg de tomahawk op 100 g grof zout en strooi het overige zout erover. Laat 2 u rusten in de koelkast.

  2. Salsa verde

    Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de kappertjes grof.

  3. Mix de bladpeterselie, basilicum, bieslook, ansjovisfilets, mosterd, olijfolie en sap van ½ citroen tot een groene saus. Roer de sjalot en kappertjes erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Haal het vlees uit het zout en spoel af onder koud water. Dep droog. Smeer in met zonnebloemolie.

  5. Bak het vlees 50 min indirect onder deksel op een BBQ van 140°C.

  6. Besprenkel de kerstomaten met zonnebloemolie. Bestrooi met satékruiden. Bak de laatste 20 min mee met het vlees op de BBQ in een aluminium schaaltje.

  7. Haal het vlees na gaartijd van de BBQ en laat nog 5 min rusten.

  8. Halveer de Romeinse slaharten in de lengte. Besprenkel de slaharten en de aspergetips met zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Gril in enkele minuten gaar boven de kolen op de BBQ.

  10. Bak de frietjes in een voorverwarmde friteuse van 180°C goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  11. Snij het vlees in plakjes en kruid met zwarte peper.

  12. Serveer met de gegrilde groenten, frietjes, salsa verde en wat extra citroen.