Porco com ameijoas a alentejana PT30M 4 porties 600 g Spar varkens 70 g Boni tomatenpuree 4 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 1 el paprikapoeder cayennepeper 250 ml witte wijn 500 g venusschelpen 600 g Spar frietaardappelen 1 bosje koriander 1 bosje platte peterselie 1 citroen Boni arachideolie

Porco com ameijoas a alentejana

6b32a22eb8621bc090c82ba9996a421c5736764a35793178116a5b1822495e7e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het varkensvlees in stukken van 3 x 3 cm.

  2. Pel de look en pers fijn.

  3. Meng het varkensvlees met de look, de laurier, het paprikapoeder, de tomatenpuree, ½ kl zout en een snuifje cayennepeper. Overgiet met de witte wijn, dek af en laat 2 u rusten in de koelkast.

  4. Spoel de vongole 3 keer in koud water.

  5. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 x 2 x 2 cm.

  6. Zeef het vlees en laat goed uitlekken. Bewaar de marinade.

  7. Frituur de aardappelblokjes gaar in een friteuse op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  8. Verhit wat arachideolie in een stoofpot.

  9. Laat het vlees 2 min bakken. Voeg de marinade toe en breng aan de kook.

  10. Laat 2 min koken en voeg de vongole toe.

  11. Dek de pot af en laat 2 min koken tot de vongole allemaal geopend zijn.

  12. Kruid de stoofpot met zout en werk af met de gefrituurde aardappelblokjes.

  13. Bestrooi met fijngehakte koriander en enkele takjes platte peterselie.

  14. Serveer met partjes citroen.