Quiche met artisjok, feta en olijventapenade PT1H 6 porties cayennepeper 1 verpakking bladerdeeg 1 bosje verse basilicum 120 g zwarte olijventapenade 100 g Griekse yoghurt 100 g zure room 4 eieren 200 g gemarineerde artisjokharten (uitgelekt) 150 g feta

Quiche met artisjok, feta en olijventapenade

47d5b6d7c238a403806453a232aaab2aee546d9eb18c757e21538508b36ac851.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes.

  3. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Leg het bakpapier erin en verzwaar met bakbonen. Bak de bodem in 10 minuten goudbruin en krokant.

  4. Verwijder de steunvulling en duw de bodem plat. Bestrijk met tapenade en schik de gehalveerde, uitgelekte artisjokharten erop. Verkruimel de feta erover.

  5. Klop de eieren los met de yoghurt en de zure room. Kruid met cayennepeper en schep de basilicumstukjes erdoor. Giet het eimengsel over de artisjokken en strijk glad.

  6. Bak goudbruin en gaar in 20 minuten.

  7. Serveer lauwwarm.