Quinoa- & broodsalade met pijpajuin PT30M 4 porties 4 lente-uitjes 4 kopjes water 4 eetlepels fijngesneden verse koriander 1 Frans brood 2 teentjes geperste look 1 koffielepel rode wijnazijn 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden Spar Griekse olijfolie 1 kleine geschilde kleine komkommer 2 kopjes quinoa 2 eetlepels gehakte munt 1 el citroensap 4 tros tomaten

Quinoa- & broodsalade met pijpajuin

09590cd587cadff94f789ba8b1f7140379be625251a6bf089b7aeeed98f61297.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het brood in stukken, bestrijk met olijfolie en kruid met zeezout. Bak de stukken aan alle zijden goudbruin en krokant in de oven. Laat afkoelen.

  3. Kook de quinoa in 10 minuten gaar in 4 kopjes kokend water. Giet het af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de tomaten en komkommer in stukjes en de pijpajuintjes in ringetjes. Doe ze in een kom, schep er de look, de verse kruiden, de azijn en het citroensap door. Besprenkel met flink wat olijfolie en voeg de quinoa en het brood toe.

  5. Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.