Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de ui, stoof glazig in olijfolie. Voeg tomatenpuree, gepelde tomaten, 200 ml water, lookpoeder, oregano, espelettepeper, sushiazijn en zongedroogde tomaten toe.

  2. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Mix de saus glad.

  3. Roer het vlees los in de saus, laat garen en mix opnieuw fijn. Kruid met peper en zout.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Kook de pasta 4 min, giet af en spoel kort onder stromend water.

  6. Bedek de bodem van de ovenschaal met saus en schik er de rigatoni zij aan zij op, tot de schaal volledig is gevuld. Giet de saus erover en vul de buisjes. Bestrooi met ½ van de gratinkaas en zet 20 min in de voorverwarmde oven.

  7. Maak de pasta voorzichtig los van de randen van de ovenschaal, zet er een omgekeerd bord bovenop en draai de schaal met het bord om zodat de taart op het bord komt te staan en de gegratineerde kaas nu onderaan zit.

  8. Bestrooi met de rest van de kaas, werk af met basilicumblaadjes en serveer.