Řízky (schnitzel met aardappelsalade)
Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen, kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in plakjes of blokjes.
-
Pel de rode ui en snij fijn. Snij de augurken in kleine blokjes.
-
Meng azijn, olie en mosterd in een kom tot een dressing. Voeg de aardappelen, ui en augurk toe. Kruid met peper en zout en meng goed. Laat even intrekken.
-
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem en het paneermeel in 2 borden. Haal de varkenslapjes eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
-
Verhit een pan met boter of olie en bak de schnitzels goudbruin en gaar aan beide kanten (± 3-4 min per kant). Laat even rusten op keukenpapier.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Verdeel de aardappelsalade over de borden. Leg een schnitzel ernaast. Werk af met de tomatenpartjes en peterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders