Rundbrochettes PT1H 4 porties 2 lente-uitjes 150 g Spar boter 1 gele paprika 500 g rundvlees 1 groene paprika 8 witte champignons 1 builtje rijst 1 grote ui 2 dl gevogeltebouillon 1 rode paprika

Rundbrochettes

00016c605a92f34380902c1c5a1f7d11cb712e54d053d8b7f8298dccf7c57634.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het rundvlees in gelijke stukken om brochettes mee te maken.

  2. Pel de ui en snij een deel in vierkante stukken. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij deze ook in gelijke vierkante stukken.

  3. Snipper de rest van de ui fijn evenals de pijpajuintjes.

  4. Steek het vlees afwisselend met ui, paprika en champignons op een spies. Kruid goed met peper en zout.

  5. Stoof de fijngesneden ui en pijpajuin met de rijst aan in 50 gr boter. Kruid met peper en zout. Bevochtig met de gevogeltebouillon. Dek af met een laagje boterpapier. Zet in de oven en laat gedurende ± 20 minuten garen op 180°C tot al het vocht verdampt en de rijst gaar is.

  6. Bak de brochettes aan in de boter en laat zachtjes verder garen.

  7. Serveer de brochette met een torentje pilafrijst. Nappeer het vlees met wat braadjus.