Aardappeltjes met spinazie, aardpeer, pompoen, boontjes en runderbrochette

Aardappeltjes met spinazie, aardpeer, pompoen, boontjes en runderbrochette

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardperen en snij ze in kleine stukjes. Bak ze in een pan in een weinig olijfolie. Roer af en toe om tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

  2. Was de pompoen. Haal de zaden eruit. Snij de pompoen in halve maantjes van ± 2 cm. Leg de pompoen met schil op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de pompoen in de oven in 25-30 min bruin en beetgaar.

  3. Hou een paar stukjes pompoen en aardpeer apart en stamp de rest samen fijn tot puree.

  4. Halveer de krieltjes en snij grote exemplaren in kwartjes. Kook 10 min in water met zout. Giet af en laat met het deksel op de pan 1 min droogstomen. Bak de aardappelen in 10 min in olijfolie op middelhoog vuur goudbruin.

  5. Spoel de boontjes en snij de uiteinden eraf. Kook ze 6 min in een pot met veel water met een beetje zout. Giet af in een vergiet en laat afkoelen onder stromend koud water. Laat de boontjes uitlekken.

  6. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalotsnippers, onder voortdurend roeren 2 min aan in een pan. Doe de boontjes erbij en bak 3 min zachtjes.

  7. Smelt de boter in een hete pan en bak de brochettes aan alle zijden bruin en gaar.

  8. Schik de pompoenparten op de spinazieblaadjes in een schaal. Schep de gebakken aardpeer, de boontjes en zaden erbij. Serveer de brochette en de pompoen-aardpeerpuree erbij.

  9. Tip: je kan de pompoen 4 u van tevoren roosteren. Leg de afgekoelde parten op de salade.