Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Paprikasaus: pel de ui en snipper fijn. Snij de paprika en tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de ui gedurende 5 minuten op een laag vuur. Voeg de paprika- en tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus op een zacht vuur wat inkoken. Voeg de tabasco toe. Mix de saus en hou warm.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Hak de pinda’s fijn. Haal de zeste van de citroenschil. Meng met de fijngehakte pinda’s. Snipper 20 muntblaadjes fijn en meng eveneens onder de pindamengeling.
-
Pel de ui en snipper fijn. Meng het rundergehakt met de rozijnen, het ei en de uisnippers. Kruid met peper en zout.
-
Vorm met natte handen gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de pindamengeling.
-
Leg de balletjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ± 10 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze regelmatig om zodat ze overal gelijkmatig bakken.
-
Schik de warme en gare gehaktballetjes op een schaaltje en geef de paprikasaus erbij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven