Salad in a jar

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. De voorbereiding:

  2. Granola: meng de muesli met de koolzaadolie en honing. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak in de oven op 180°C ± 10 min tot je een krokante granola krijgt.

  3. Stoom of kook de broccoliroosjes beetgaar.

  4. Dressing: mix de yoghurt met de fijngesnipperde bieslook en kervel, peper, zout en 1 el zonnebloemolie tot een dressing.

  5. De laagjes:

  6. Start met de dressing. Leg op de dressing de hardere groenten: de broccoliroosjes en stukjes avocado.

  7. Vul verder aan met de linzen en bonen.

  8. Daarboven komt de jonge sla en de scheuten. Zo worden ze niet wak door contact met de dressing.

  9. Werk de salade af met noten, zonnebloempitten, fijngesneden lente-ui en de krokante granola. De kleine stukjes glijden toch vanzelf naar beneden.