Salade met kip gepocheerd in muntthee

Salade met kip gepocheerd in muntthee

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng een pot met water aan de kook. Voeg het theezakje, ½ van de munt en de kipfilet toe.

  2. Pocheer in 12 à 15 min op een zacht vuur gaar.

  3. Rooster het brood goudbruin en trek in stukjes.

  4. Klop de dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

  5. Pel de sjalotten en snij ze in fijne reepjes.

  6. Halveer de avocado’s en verwijder de pit.

  7. Verdeel de salade over 4 borden, bestrooi met sjalotreepjes en schik ½ avocado op elk bord.

  8. Besprenkel met de dressing.

  9. Trek het kippenvlees in reepjes, verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de dressing.

  10. Bestrijk de stukjes brood met pesto en schik ze tussen het vlees.

  11. Werk af met parmezaanschilfers en garneer met een takje munt.