Moghrabieh salade met gemarineerde kip PT1H 4 porties 250 g parelcouscous 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 3 el Spar groene olijven 100 g kerstomaatjes 1 komkommer 1 rode ui 1 bokaal Boni artisjokbodems takje koriander takje platte peterselie 2 enkel citroenen enkel het sap 80 ml Boni Griekse olijfolie 1 teentje knoflook takje dille 500 g kippenhaasjes 3 el Boni olijfolie 1 kl gemalen koriander 1 kl komijn 1 kl kurkuma 3 lente-uitjes

Moghrabieh salade met gemarineerde kip

bdfe08f18100701c51b617959f8b159ffbb506ca0dcc266414fab95791a81521.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kip

    Ingrediënten: 1.0 citroenen enkel het sap

    Snij de kippenhaasjes in 3 stukken. Meng het citroensap met olijfolie, komijn, koriander en kurkuma. Kruid met peper en zout. Schep de kippenstukjes erdoor. Laat rusten.

  2. Breng 2 l water aan de kook in de waterkoker.

  3. Doe de parelcouscous in een kookpot en rooster droog tot ze licht kleuren. Overgiet met het kokende water en laat 11 min zachtjes pruttelen. Giet af, spoel even onder koud stromend water en laat uitlekken.

  4. Schil de komkommer en snij horizontaal doormidden, schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snij in fijne, halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij peterselieblaadjes fijn. Snij koriander grof.

  7. Doe alle groenten en olijven samen met de verse kruiden in een schaal en hussel door elkaar.

  8. Dressing

    Ingrediënten: 1.0 citroenen enkel het sap

    Pel en pers de look, snipper de dille fijn en meng met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep door de couscous.

  9. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  10. Bak de kippenblokjes goudbruin en gaar, bestrooi met lente-ui en serveer met de parelcouscoussalade.