Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- April
- Mei
- Juni
- Juli
- Augustus
- Groenten
Komkommer
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Kip
Ingrediënten: 1.0 citroenen enkel het sap
Snij de kippenhaasjes in 3 stukken. Meng het citroensap met olijfolie, komijn, koriander en kurkuma. Kruid met peper en zout. Schep de kippenstukjes erdoor. Laat rusten.
-
Breng 2 l water aan de kook in de waterkoker.
-
Doe de parelcouscous in een kookpot en rooster droog tot ze licht kleuren. Overgiet met het kokende water en laat 11 min zachtjes pruttelen. Giet af, spoel even onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Schil de komkommer en snij horizontaal doormidden, schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Halveer de kerstomaatjes. Pel de ui en snij in fijne, halve ringen. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij peterselieblaadjes fijn. Snij koriander grof.
-
Doe alle groenten en olijven samen met de verse kruiden in een schaal en hussel door elkaar.
-
Dressing
Ingrediënten: 1.0 citroenen enkel het sap
Pel en pers de look, snipper de dille fijn en meng met citroensap en olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep door de couscous.
-
Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
-
Bak de kippenblokjes goudbruin en gaar, bestrooi met lente-ui en serveer met de parelcouscoussalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven