Tacoschotel met gemarineerde kip

Tacoschotel met gemarineerde kip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gemarineerde kip

    Pel de look en pers fijn. Roer de look door de yoghurt met de komijn, kurkuma, sriracha, oregano, limoensap en 1 el zonnebloemolie.

  2. Meng de blokjes kip erdoor en kruid met ½ kl zout. Laat 30 min trekken op kamertemperatuur.

  3. Refried beans

    Pel de ui en de look en snipper alles fijn. Bak de ui en de look glazig.

  4. Roer de pilipili en komijn erdoor. Voeg de uitgelekte rode bonen toe en laat opwarmen. Mix alles fijn. Kruid met zout.

  5. Vulling

    Pel de rode ui en snipper fijn. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika en snij in blokjes. Laat de tomatenblokjes uitlekken in een fijne zeef. Snipper de koriander fijn.

  6. Verhit wat zonnebloemolie in een pan. Bak de rode ui en paprika beetgaar. Bestrooi met de bloem en roer goed door. Blus met 300 ml water.

  7. Voeg de tomatenblokjes en het kippenbouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 1 min rustig sudderen. Roer de koriander erdoor. Kruid met cayennepeper en zout.

  8. Afwerking

    Verhit wat zonnebloemolie in een antikleefpan. Bak de kippenblokjes goudbruin.

  9. Smeer de refried beans op de bodem van de taco shells en schik ze in een ovenschotel. Vul verder aan met kip en werk af met de vulling.

  10. Bestrooi met kaas en zet 10 min op 200°C in de oven.

  11. Werk na het bakken af met wat ijsbergsla.