Huli huli kip-taco’s

Huli huli kip-taco’s

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Pel de look en snipper fijn. Was de gember en rasp fijn. Doe samen met de rest van de marinade-ingrediënten in een kom en klop door elkaar. Hou 250 ml marinade apart in een potje en schep de kip door de rest van de marinade.

  2. Dek af met plasticfolie en laat minstens 30 min rusten in de koelkast.

  3. Snij de ijsbergsla fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Salsa

    Snij de ananas en mango in nog kleinere stukjes. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en schep door de ananas en mango. Besprenkel met limoensap en breng op smaak met fleur de sel. Snij koriander fijn en schep door de salsa.

  6. Plaats de tacoschelpen 4 min in de voorverwarmde oven.

  7. Bak de kippenhaasjes goudbruin en gaar in olie aan beide zijden en bestrijk regelmatig met de marinade.

  8. Snij het vlees kleiner indien nodig en verdeel samen met de ijsbergsla en mangosalsa over de tacoschelpen.

  9. Serveer onmiddellijk met de apart gehouden marinade.