Salade met witlof en garnaaltjes

bf6f599cd154cf248a309de80555c0f0308e4a789d767df31a8b6322ffecc64f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: haal de pitjes uit de granaatappel door met een houten lepel op de schil van de opgesneden granaatappel te kloppen. Vang het sap en de pitjes op en meng met de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met suiker, zeezout en versgemalen peper.

  2. Spoel de fijnproeverssla en zwier droog. Pluk de blaadjes van de radicchio en trek in kleinere stukken. Snij de uiteinden van het witlof. Haal de blaadjes los en snij in reepjes. Spoel de appel en snij in lucifers.

  3. Meng de sla met het witlof, de appel en radicchio. Verdeel de garnalen over de salade.

  4. Sprenkel de dressing over de salade.

  5. Werk af met wat rode besjes en serveer met stokbrood.