Salade van spinazie, avocado, appel en notenmengeling

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 100 g spinazie
  • 2 avocado’s
  • 1 sinaasappel
  • 1 granny smithappel
  • 1 Jonagold
  • 20 g Spar walnoten
  • 20 g Spar amandelen
  • 20 g pompoenpitten
  • 3 eetlepels Boni Selection honing
  • 3 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • 1,5 eetlepel Boni Selection graantjesmosterd
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
Recept

1. Meng de mosterd, honing en olijfolie goed tot het een mooi glanzend en iets dikkend mengsel wordt. Proef tussendoor en voeg naar smaak extra honing of mosterd toe. Kruid met versgemalen peper.
2. Was de spinazie en zwier droog in de slacentrifuge. Doe de spinazie in een grote kom. Snij de avocado`s doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snij in halve maantjes. Voeg toe aan de spinazie. Schil de appelsien à vif en snij ook in halve maantjes. Snij de appels in 4, verwijder het klokhuis en snij vervolgens in kleine blokjes. Schik ook op de salade.
3. Strooi de notenmengeling erover. Werk af met de vinaigrette.

Tip: je kan er nog een scheutje citroensap door mengen voor een frissere smaak.

< naar recepten