Scheermessen met wasabicrème, edamame en norichips
Kookgerei
Friteuse (1)
Lactose , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Leg de scheermessen in ruim gezouten water.
-
Schil de gember en snij in stukjes. Breek het citroengras en snij in stukjes. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snij in reepjes. Pel de look en sjalot en snipper fijn.
-
Crème:
-
Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en voeg de yoghurt, azijn en limoensap toe. Kruid met zout en mix in de blender tot een crème. Voeg wasabi naar smaak toe, mix en schep in een spuitzak.
-
Verwarm de friteuse.
-
Knip het noriblad in driehoekjes. Maak een papje van maïzena met water en haal de blaadjes erdoor. Laat onmiddellijk in de hete olie glijden en frituur knapperig krokant. Bestrooi met zout en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Haal de sojaboontjes uit de ontdooide edamamepeulen. Snij de lente-uitjes ragfijn.
-
Spoel de scheermessen grondig in vers water.
-
Stoof de gember, sjalot, citroengras, look en chilipeper in boter. Voeg de scheermessen toe, schud voorzichtig door elkaar en blus met wijn. Dek de pot af, stoom de scheermessen open in een paar min en haal van het vuur.
-
Haal ze uit hun schelp en snij het bleke vlezige deel van de rest af. Snij dit mooie deel in stukken van 1,5 cm.
-
Spoel en droog 15 mooie meshelften en spuit er avocadowasabicrème op. Schik de scheermesjes, edamame, viseitjes en lente-ui erop en vlak voor het serveren, de norichips.
-
Werk af met korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders