Sesamtorsadetoast met rode biet en rundsfilet

8Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 1 oud torsade stokbrood met sesam
  • Boni Selection olijfolie
  • 16 flinterdunne plakjes filet d’anvers
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 1 teentje look
  • 12 cl Spar Griekse yoghurt
  • ½ eetlepel agavesiroop
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie (rode bietcrème)
  • ½ c. à s. de cayennepeper
  • mespunt komijn
  • 1 gekookte rode biet (rode bietcrème)
  • ½ kleine appel
  • ¼ rode ui
  • Boni Selection olijfolie (rode bietsalsa)
  • citroensap
  • 2 eetlepels Spar amandelen
Recept

1. Rode bietcrème: pel de look en pureer in een blender, voeg rode bietjes toe en pureer fijn. Schraap het mengsel van de wanden en voeg de yoghurt, agavesiroop, olijfolie, komijnpoeder, cayennepeper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde massa, breng verder op smaak.
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
3. Rode bietsalsa: snij de bietjes, appel en ui in kleine blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap.
4. Snij het stokbrood in flinterdunne plakjes.
5. Verwarm olijfolie in een pan en bak de plakjes brood goudbruin en krokant aan beide zijden. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
6. Bestrijk het brood met rode bietcrème, verdeel de rode bietsalsa erover en bedek met een plakje vlees.
7. Werk af met gehakte amandelen en serveer.

< naar recepten