Sesamtorsadetoast met rode biet en rundsfilet PT30M 8 porties 12 cl Spar Griekse yoghurt 2 gekookte rode bieten Boni Selection olijfolie (rode bietsalsa) 1 eetlepel agavesiroop 2 eetlepels Boni Selection olijfolie (rode bietcrème) citroensap 1 kleine appel 16 plakjes filet snuifje komijn 1 gekookte rode biet (rode bietcrème) 0 rode ui 2 eetlepels Spar amandelen 1 oud torsade stokbrood met sesam 1 teentje knoflook Boni olijfolie 1 cayennepeper

Sesamtorsadetoast met rode biet en rundsfilet

34a0f0ccfd5967c65f671c1f20d3c2d25dd0c4493e963c9f75f65cec3ede90c0.jpg

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rode bietcrème: pel de look en pureer in een blender, voeg rode bietjes toe en pureer fijn. Schraap het mengsel van de wanden en voeg de yoghurt, agavesiroop, olijfolie, komijnpoeder, cayennepeper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde massa, breng verder op smaak.

  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.

  3. Rode bietsalsa: snij de bietjes, appel en ui in kleine blokjes. Besprenkel met olijfolie en citroensap.

  4. Snij het stokbrood in flinterdunne plakjes.

  5. Verwarm olijfolie in een pan en bak de plakjes brood goudbruin en krokant aan beide zijden. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Bestrijk het brood met rode bietcrème, verdeel de rode bietsalsa erover en bedek met een plakje vlees.

  7. Werk af met gehakte amandelen en serveer.