Spaanse brioche

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Los de gist op in een kom met het water. Meng de bloem, het ei, de suiker en het zout eronder en kneed tot een egale massa.
-
Kneed het deeg zeker 10 min verder tot het heel soepel aanvoelt.
-
Meng de olijfolie onder het deeg en kneed nog even verder.
-
Verdeel het deeg in porties van 125 g, bol ze op en laat 1 u rusten.
-
Rol de deegbolletjes met een deegrol op een licht bebloemd werkblad flinterdun uit tot een rechthoek van 25 x 40 cm. (Je kan dit ook met je handen doen als uitrollen te moeilijk is.)
-
Maak de boter smeerbaar en wrijf elke plak ermee in.
-
Rol het deeg op tot een rol van 40 cm breed. Draai de rol tot een slak zonder aan het deeg te trekken en leg op de bakplaat. Laat de brioches 1 u narijzen.
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Strijk de brioches in met een losgeklopt ei. Zet in de voorverwarmde oven en bak ± 20 min.
-
Haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster en bestrooi daarna met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven