Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. 6f592f791a4b1cb3439a7534d7ff2ffa40c35f4ce2df4232e9a8aced5b9aea72.jpg

    Los de gist op in een kom met het water. Meng de bloem, het ei, de suiker en het zout eronder en kneed tot een egale massa.

  3. Kneed het deeg zeker 10 min verder tot het heel soepel aanvoelt.

  4. Meng de olijfolie onder het deeg en kneed nog even verder.

  5. 780b4e33f3c563ae89354abfb3a1337ddcea2286447fc9f1f03f9f8b014fbc23.jpg 443264b4ba77213ad2b0ef38a644ec16800fe9c66db5b9f91f13fb4375c60719.jpg fe784b4ca3bf908d79244af1ed873e8b16ffba626c0164e3e6600946e28f9c7c.jpg

    Verdeel het deeg in porties van 125 g, bol ze op en laat 1 u rusten.

  6. Rol de deegbolletjes met een deegrol op een licht bebloemd werkblad flinterdun uit tot een rechthoek van 25 x 40 cm. (Je kan dit ook met je handen doen als uitrollen te moeilijk is.)

  7. 160aa224f91425947c833e88470fc39422e99a2da975dacb95d7a348ccf19df2.jpg dc3363fd2ca775f0be99e37add057ca522624b684b6a8fa791664a3bb48b4627.jpg

    Maak de boter smeerbaar en wrijf elke plak ermee in.

  8. ad5799270ef37189edffb5fad8c5efc388d03003cb9465fed75743c9501ad6df.jpg fe8fc58d79ac3d609edf17a805f851b4f2ff33b0d6dfafdd4dddebac04124a0f.jpg f53f9edfa039af13b56f1838f7effd264ad8ba317f876a4f065422abde21f728.jpg

    Rol het deeg op tot een rol van 40 cm breed. Draai de rol tot een slak zonder aan het deeg te trekken en leg op de bakplaat. Laat de brioches 1 u narijzen.

  9. Verwarm de oven voor op 190°C.

  10. ca1deb29cec8e3ea56b7bcf4813e70adcdcdcbecf014cce814b88a5a6c9a3e6f.jpg

    Strijk de brioches in met een losgeklopt ei. Zet in de voorverwarmde oven en bak ± 20 min.

  11. Haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster en bestrooi daarna met bloemsuiker.