Stamppot van rode biet en geitenkaas met gebraden kip
Selder , Eieren , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , noten , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 160°C.
-
Pel de look en pers fijn.
-
Meng de honing met de kippenkruiden, 2 el olijfolie / kip, mosterd, citroensap en look. Kruid met zwarte peper en zout. Wrijf op de kip en onder de huid.
-
Braad 1 u in de voorverwarmde oven. Lepel er af en toe wat braadvocht over.
-
Schil de aardappelen en snij in grove stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Laat drogen en stamp grof.
-
Snij de korst van de geitenkaas en verkruimel. Roer door de hete puree.
-
Snij de rode biet in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan. Roer de rode biet erdoor. Blus met de melk en laat opwarmen. Roer door de aardappelen.
-
Snipper de bieslook fijn. Roer ½ door de puree. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Hak de walnoten grof.
-
Serveer de kip met de stamppot. Werk deze af met walnoten en wat bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders