Stoofvlees met friet en witlof

Stoofvlees met friet en witlof

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Stoofvlees

    Kruid het stoofvlees met peper en zout. Bak aan alle zijden bruin in hete boter.

  2. Pel de uien en snipper fijn. Voeg de ui toe aan het vlees. Bestrooi alles met bloem en laat kort meedrogen. Bevochtig met het bier en voeg de laurierblaadjes toe.

  3. Besmeer de sneetjes brood rijkelijk met mosterd en leg boven op het vlees.

  4. Laat zachtjes garen, roer na een tijdje de sneetjes brood door het stoofvlees. Stoof tot het vlees zacht is. Kruid met peper en zout.

  5. Schil de aardappelen en snij in frietjes. Was de frietjes goed en dep droog. Bak de frietjes op 140°C in de friteuse.

  6. Verwarm de friteuse tot 180°C en bak de frietjes een 2de maal.

  7. Witlofsalade

    Snij het witlof in fijne repen en meng met de mayonaise.

  8. Serveer het stoofvlees met de versgebakken frietjes en het witlofslaatje.