Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng het water met de rijst aan de kook zonder deksel, tot de rijst het water volledig heeft opgenomen.

  2. Hou 50 ml van de melk apart en roer de maïzena hierdoor. Doe de overige melk bij de rijst en breng aan de kook.

  3. Laat 20 min sudderen zonder deksel op een zacht vuur. Roer regelmatig!

  4. Roer de suiker, vanillesuiker en melk met maïzena erdoor. Laat nog 2 min sudderen.

  5. Haal van het vuur en laat 15 min afkoelen. Roer het eigeel erdoor met een klopper.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Verdeel de rijstpap over de ovenschaaltjes. Zet de schaaltjes in een diepe ovenschaal en zet ze half onder met warm water.

  8. Bak 20 min in de warme oven.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Hak de pistachenoten fijn. Serveer koud, afgewerkt met gehakte pistache en wat kaneelpoeder.